Prevenirea principalelor boli ale gazonului

    In ultimii ani s-a observat la gazon o presiune foarte mare privind infectiile cu diferite boli. Mai mult, s-a constatat ca unele boli care in trecut erau observate sporadic acum sunt frecvent intalnite. Orientarea actuala este aceea de a folosi tot mai putine tratamente in intretinerea gazonului.

    Toate aceste aspecte au determinat crearea de soiuri natural rezistente la principalele boli precum si combinarea de soiuri in amestec, aspect ce determina reducerea raspandirii agentilor fitopatogeni.

 

Mai putine probleme date de Rhizoctonia

Festuca arundinacea este specia atacata frecvent de Rhizoctonie. Prezenta speciei Poa pratensis in amestec cu Festuca arundinacea previne raspandirea acestei boli in foliajul gazonului.

Susceptibilitate mai scazuta la infectii cu rugini si helmintosporioza

Specia Poa pratensis este adesea atacata de rugini si helmintosporioza. Prezenta speciei Festuca arundinacea in amestec determina reducerea raspandirii sporilor si deci scaderea infectiilor la gazon.

Reducerea infectiilor cu Ofiobolus garminis

Infectiile cu Ofiobolus garminis frecvent intalnite la terenurile de golf pot fi reduse prin prezenta in amestec a speciilor Agrostis capillaris si Festuca rubra spp.

Reducerea infectiilor cu fusarium

Prezenta speciei Koeleria macrantha in amestec cu Festuca rubra determina reducerea infectiilor cu fusarium atat in perioada de vara cat si de toamna.

 

 

 

GREEN MASTER